Fitness Trainer B

Wil jij gevorderde sporters, topsporters en mensen met specifieke klachten (denk aan obesitas, diabetes of niet-aangeboren hersenletsen) één op één leren begeleiden als Personal Trainer? En heb je de opleiding Fitness-Trainer A afgerond? Schrijf je dan in voor de vervolgopleiding Fitness-Trainer B.

Theorie: Je ontvangt alle benodigde kennis over: de moderne fitnessprofessional, gedragsverandering, testen en meten, gastheerschap, personal branding, fysiologie, anatomie, trainingsleer, voeding en bewegen, diabetes mellitus type 2, niet-aangeboren hersenletsel en obesitas.

Praktijk: De kennis die je hebt opgedaan, breng je meteen in de praktijk tijdens een stage. Je gaat één persoon begeleiden gedurende de looptijd van de opleiding. Dat doe je aan de hand van een door jou bedachte casus.

Scriptie: Tijdens je stage maak je 7 deelopdrachten. Deze opdrachten verwerk je in een scriptie. De scriptie moet met een voldoende zijn beoordeeld om toegelaten te worden tot het praktijkexamen.

Theorie-examen: Je krijgt 60 meerkeuzevragen voorgelegd die je binnen 90 minuten dient te beantwoorden. Een docent van SportFlow Opleidingen neemt het examen af. Als je een 5,5 of hoger hebt gescoord, ben je geslaagd voor je theorie. Moet je herkansen? Dat kan een week na het eerste examen.

Praktijkexamen: Je geeft een presentatie over jouw scriptie. In ongeveer 45 minuten vertel je waar jouw scriptie over ging en verdedig je de keuzes die je hebt gemaakt tijdens het uitvoeren van je casus. Herkansen kan tijdens het eerstvolgende praktijkexamen van SportFlow Opleidingen (doorgaans 3 a 4 maanden later).

INFORMATIE? INSCHRIJVEN?

MAIL ONS DAN!

info@sportflow.nl

  • Deelnemers: maximaal 10
  • Opleidingsniveau: MBO niveau 4(+)
  • Onderwijsvorm: klassikaal en digitaal
  • Studielast: 40 contacturen; 15 uur per week thuisstudie; 75 uur stage
  • Diplomering: Fit!vak diploma, erkend door ministerie van VWS.
  • Toelatingsvoorwaarden: ervaring met fitnessen; beheersing Nederlandse taal; 16 jaar of ouder
  • Cursusprijs: € 1095,- in één keer óf € 365,- x 3 termijnen (incl. cursusmaterialen)
  • Examengeld: € 250,- examen praktijk; € 50,- herexamen theorie; € 200,- herexamen praktijk

TIP! Je kunt een deel van het cursus- en examengeld terug krijgen via de Belastingdienst.
Kijk op www.belastingdienst.nl voor jouw voordeel.

CRKBO_Instelling      logo_lerf

NLactief1  FitNed_logo_FC

Leveringsvoorwaarden

Op al onze opleidingen zijn de leveringsvoorwaarden van toepassing.

SportFlow Opleidingen gaat vertrouwelijk om met de informatie die verkregen is van de cursisten, zoals staat beschreven in de Privacyverklaring SportFlow Opleidingen.