SportFlow Yoga in Laren

 

Wil je spanning verminderen? Kracht en souplesse ontwikkelen? Meer balans ervaren? Woon jij in Laren, Blaricum, Eemnes of elders in ‘t Gooi? Dan is SportFlow Yoga in Laren echt iets voor jou!

Waarom SportFlow Yoga in Laren?
– Les in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers.
– Persoonlijke aandacht
– Yoga in een gezellige huiskamersfeer
– Makkelijk je eigen lessen inboeken
– 2 proeflessen voor 20 Euro

SCHRIJF JE NU IN!
RESERVEER EEN LES

Als je bent ingeschreven, kun je direct lessen reserveren.
Zo ben je altijd van een plek verzekerd.

Tarieven

  • 2 proeflessen voor €20,-
  • losse les €20,-
  • 5 rittenkaart €87,50 (2 maanden geldig)
  • 10 rittenkaart €150,- (3 maanden geldig)

Critical Alignment Yoga

Veel mensen hebben een zittend beroep. Dat is erg belastend voor je rug. De houdingsspieren in je rug hebben de neiging te verslappen. En de bewegingsspieren juist om spanning vast te houden.

Door Critical Alignment Yoga te beoefenen herstel je de balans tussen deze twee spiergroepen, waardoor jouw lichaam weer zonder spanning vrij kan bewegen.

Tijdens de les gebruiken we verschillende hulpmiddelen. Denk aan een bovenrugstrip, een opgerolde mat en achteroverbuigboogje. Door deze hulpmiddelen kun je tijdens de oefeningen beter ontspannen en daardoor de houding langer volhouden.

Vinyasa Power Flow Yoga

Een dynamische les gebaseerd op de principes van Ashtanga Yoga waarin series krachtige houdingen in een flow op het ademritme worden uitgevoerd.
In tegenstelling tot de Asthanga Yoga werken we bij Vinyasa Power Flow Yoga met wisselende series die soepel in elkaar overlopen.

De houdingen worden tijdens de les aan elkaar verbonden in een soepele doorlopende flow waarbij we werken met een fysiek thema ter voorbereiding op een peak pose.

Tijdens de lessen werken we ook aan kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en balans voor lichaam en geest, verbeterde lichaamshouding, concentratievermogen en de omgang met stress. Echter, met meer de nadruk op souplesse!

De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus.

Vinyasa Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een mildere vorm van onze Vinyasa Power Flow Yoga lessen. Tijdens deze lessen besteden we meer tijd en aandacht aan de techniek van de houdingen.

We werken onder andere aan; kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en balans voor lichaam en geest, een verbeterde lichaamshouding, concentratievermogen en de omgang met stress.

De intensiteit van de lessen is lager en de belasting van het lichaam is minder. Ook deze les is toegankelijk voor alle niveaus.

Yin Yoga

Yin Yoga is een yogastijl voor diepere ontspanning die de mobiliteit en souplesse van ons bindweefsel stimuleert. De tegenhanger van de dynamische vormen van yoga die zich vooral richten op het versterken van onze spieren.

Yin Yoga richt zich op het bindweefsel gelegen in de diepere lagen van ons lichaam. Bindweefsel verlengt en versterkt zich langzamer dan spierweefsel waardoor de houdingen langer aangehouden worden.

Yin Yoga leert je te “zijn” met ongemak, biedt stressreductie d.m.v. mindfulness en helpt bij herstel van blessures en stijfheid.

Voor alle niveaus toegankelijk.

Energy Awareness

Zelf ontwikkeling begint bij het weer in contact komen met jezelf en het luisteren naar wie je werkelijk bent. Veel mensen willen graag beter in hun lichaam zitten en de energie beter laten stromen maar weten niet hoe.

In deze lessen ontwikkelen we onze sensitiviteit en het bewustzijn van onze energie. Waar houden we vaak onbewust energie vast en hoe voelt het als het stroomt? Je leert hoe je je kunt aarden en voeden en hoe je je eigen gezondheid en welzijn kunt verbeteren.

Door beweging, door mindfulness en door ademhaling verdiepen we ons zelfbewustzijn en komen telkens een stukje dichter bij ons ware zelf.