SportFlow Yoga

Per 1 juli 2018 breidt SportFlow uit met Yoga! Wil je spanning verminderen? Kracht en souplesse ontwikkelen? Meer balans ervaren? Dan is yoga echt iets voor jou!

Los blokkades in je lichaam op door Critical Alignment Yoga te beoefenen. Werk aan je kracht en uithoudingsvermogen tijdens een les Power Yoga. Of ga ontspannen je weekend in met ontspanningyoga. Ook voor kinderen en tieners hebben we yogalessen. Kijk in ons lesrooster naar alle mogelijkheden.

SCHRIJF JE NU IN!
RESERVEER EEN LES

Als je bent ingeschreven, kun je direct lessen reserveren. Zo ben je altijd van een plek verzekerd.

Critical Alignment Yoga

Veel mensen hebben een zittend beroep. Dat is erg belastend voor je rug. De houdingsspieren in je rug hebben de neiging te verslappen. En de bewegingsspieren juist om spanning vast te houden.

Door Critical Alignment Yoga te beoefenen herstel je de balans tussen deze twee spiergroepen, waardoor jouw lichaam weer zonder spanning vrij kan bewegen.

Tijdens de les gebruiken we verschillende hulpmiddelen. Denk aan een bovenrugstrip, een opgerolde mat en achteroverbuigboogje. Door deze hulpmiddelen kun je tijdens de oefeningen beter ontspannen en daardoor de houding langer volhouden.

Power Yoga

Een dynamische les gebaseerd op de principes van Ashtanga (Vinyasa) Yoga waarin series krachtige houdingen op het ademritme worden uitgevoerd.

In tegenstelling tot de Ashtanga Yoga werken we bij Power Yoga met wisselende series die soepel in elkaar overlopen.

Tijdens de lessen werken we aan kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en balans voor lichaam en geest, verbeterde lichaamshouding, concentratievermogen en de omgang met stress.

De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus.

Tiener Yoga (10 t/m 18 jaar)

De tienertijd is een spannende tijd waarin veel verandert: lichamelijk en geestelijk. Als tiener raak je soms het contact met jouw lichaam kwijt. In de yogales proberen we dit terug te vinden.

Dit doen we aan de hand van yoga oefeningen, ademhalingsspelletjes, samenwerken, meditatie en ontspanningsoefeningen. Yoga helpt jou meer bewust te worden van jezelf, jouw lichaam en jouw omgeving.

Door meer in balans te komen kun je beter reageren op moeilijke situaties, krijg je meer zelfvertrouwen en heb je meer plezier!

Kinder Yoga (5 t/m 9 jaar)

Kinderyoga is een fijne manier om te ontspannen. Het helpt je om uit je hoofd te komen. Hierdoor kom je weer terug in je lijf en in contact met jezelf.

Door yoga oefeningen, ademhalingsspelletjes, meditatie en ontspanningsoefeningen leer je voelen wat iets met je doet.

Je krijgt handvatten om, ook wanneer dingen spannend of onrustig zijn, zelf de rust terug te vinden. Je leert zelf keuze maken: wat wil ik, hoe vind ik het fijn en hoe zorg ik dat ik me prettig voel?

Ieder lichaam en ieder mens is anders. Alleen jij weet wat goed voelt!